Motheric Vegan Deri Ürünlerinin Bakımı ve Temizliği
BAKIM
• Ağartma ajanı içeren hiçbir deterjan kullanmayınız,ürün üzerinde halı yıkama makinesi kullanmayınız.
• Ürünü direkt güneş ışığı altında uzun müddet bırakmayınız.
• Ürünü sert darbelerden muhafaza ediniz.
• Özellikle kurutmak için bile olsa kesinlikle ütü yaklaştırmayınız ve elektrikli ısıtıcı gibi ısı kaynaklarından en az 1 metre uzak tutunuz.Kısa bir süre için bile olsa kesinlikle ütü veya sıcak bir cismi ürünün üzerinde bırakmayınız.
• Çok tozlu veya rutubetli ortamlarda bulundurmayınız. Soğuk ile sıcak arasında yer değiştiren ürün üzerinde oluşan yoğuşmaya dikkate ediniz,kurulayınız,kurutunuz.
• Evcil hayvanlarınızı üründen uzak tutunuz.
• Gazete veya dergilerin üzerindeki mürekkep ürüne geçip kalıcı leke bırakabileceğinden ürünün üzerine bırakmayınız. Özellikle açık renkli derilerin üzerine örnek olarak koyu renkli boya veren yeni kot pantolon ile oturulması halinde lekelenme olabilmektedir. Bu leke, derinin kendisinden değil ama boya ve renk veren pantolon vs. den kaynaklandığını unutmayınız.
• Aseton, alkol gibi çözücü madde içeren tırnak cilası veya mürekkep gibi, evlerden sıklıkla kullanılan ürünleri, sıçrama, bulaşma ve kalıcı hasar bırakma ihtimaline karşın ürünün yakınında kullanmayınız,bulundurmayınız.
• Piyasada bulunan deri bakım ürünlerini kullanmadan önce emin olunuz,bu türdeki bazı ürünler zaman içinde deriye zarar verebilmektedir.
TEMİZLEME
Haftalık olarak ürün yüzeyindeki toz veya kiri, nemli veya gerektiğinde saf sabunlu su ile ıslatılmış beyaz ve yumuşak pamuklu bir bezle alınız, durulayınız ve kurulayınız.
LEKE ÇIKARMA
%100 pamuklu beyaz bir bez veya sünger ile fazla sıvıyı derhal çekiniz. Eğer gerekli ise ılık su kullanılabilir. Sonra tüm etrafı ile birlikte temizleyiniz. SU partikülleri eritip temizlemeyi kolaylaştırabilir. Bununla beraber çok fazla su kullanmak yüzeyde su lekelerine sebep olabilir. Bu nedenle fazla su kurumadan hemen alınmalıdır. Kurumamış lekeleri temizlemek her zaman daha kolaydır. Daha sonra ise tamamen kurulayınız veya açık ortamda kendi haline kurumaya bırakınız,saç kurutma makinesi gibi kurutucular ile kurutmayınız. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki, leke ürün üzerinde temizlenmeden ne kadar beklerse, ürün içine o kadar çok nüfuz etmekte ve verdiği zarar o nispette artmaktadır. Bu nedenle fark edilir edilmez beklemeden temizlenmelidir.
*Kahve,çay, vs döküldüğünde: Emiciliği yüksek olan beyaz bir bez veya kağıt kullanınız. Hemen silmeyiniz! Lekenin bez veya kağıt tarafından emilmesini sağlayınız. Kalan nemi yumuşak bir bez ile dairesel hareketlerle siliniz.
*Mürekkep,tükenmez kalem,ruj gibi zor lekeler: Alkol ve kolonya önerilmez. Sıcak sabunlu su ile hafif dairesel hareketlerle siliniz. Bu işlemden sonra yüzey temiz yumuşak bir bez ile bir kez daha silinerek kurulanır. Her durumda ürünün görünmeyen bir yerinde ön deneme yapınız.
*Yağ,mineral yağ,hardal gibi lekeler: Lekenin fazlasını %100 pamuklu kuru bir bez ile alınız. Sabunlu pamuklu bez ile hafifçe,dairesel hareketler ile siliniz. Sonra, temiz nemli bir bez ile bir kez daha siliniz ve kurulayınız.
*Sakız lekesi: Bir torba içine birkaç buz koyunuz ve torbayı ürünün üzerinde birkaç dakika bekletiniz.Torbayı kaldırınız ve soğuk ile sertleşmiş olan sakız kalıntısını nazikçe kaldırınız.